sâmbătă, 11 iunie 2011

Conjectura 22

Conjectura 22


http://www.scribd.com/doc/56073995/Conjectura-22




Pentru aceasta conjectura am folosit un argument euristic . Totusi acest argument euristic nu este o proba irefutabila care sa interzica prezenta numerelor rationale ca solutii ale ecuatiei .
Astept opinii si comentarii la spanuviorel@yahoo.com

duminică, 5 iunie 2011

Parcuri eoliene in Romania . Efecte

Parcuri eoliene in Romania . Efecte

Producerea energiei eoliene din Dobrogea, investitie de 4 miliarde de euro
Tot mai multe companii si-au anuntat intentia de a lansa proiecte pentru a obtine energie eoliana, in Dobrogea, desi numai o parte din cereri vor fi avizate si transpuse in realitate, sustin specialistii Transelectrica.

In prezent investitiile in zona se ridica la aproape de 4 miliarde euro, cea mai mare suma de bani pe care un domeniu a putut sa o atraga in ultimii 20 de ani in Dobrogea, informeaza Romania Libera.

Cei mai mari investitori sunt Eolica Dobrogea, Blue Line Energy, Eviva Nalbant, Electricom, Green Energy, Sablo Al Energie Eoliana SRL, Wind Power, Blue Planet Investments si Grupul CEZ. Insa, cererile de racordare din partea investitorilor depasesc in prezent de aproape patru ori capacitatea Sistemului Energetic National (SEN) de preluare a energiei eoliene.

O companie va finaliza în această lună un parc eolian în localitatea Baia, din judeţul Tulcea, proiect în valoare de 21 milioane euro.
Valoarea totală a proiectului de la Baia, cu o capacitate de 17 MW, se ridică la 21 milioane de euro .

In Romania exista parcuri eoliene de 462 de MW, iar, la sfarsitul anului, vor fi in total turbine de circa 1.000 de MW. Potrivit Ministerului Economiei, pana in 2020 vor fi instalate unitati de productie a energiei verzi de 5.000 de MW.
De asemenea, doua companii au finalizat doua proiecte de producere a energiei verzi din resurse eoliene, cu o capacitate totala instalata de 35 MW, anunta Ministerul Economiei.

Doua companii romanesti au investit 260 de milioane de lei in centrale eoliene

Valoarea totala a proiectelor este de aproximativ 257 de milioane de lei, din care 110 milioane de lei reprezinta finantari din fonduri europene, se arata intr-un comunicat al ministerului.






Dintre efectele generate de investitiile in parcuri eoliene in Romania , putem enumera :

S - au creat locuri de munca atit prin nevoia de forta de munca pentru instalarea turbinelor eoliene cit si prin investitiile unor companii care vor sa produca componente de turbine eoliene .


A crescut puterea energetica instalata a tarii . Exista cereri de racordare a viitoarelor parcuri eoliene la sistemul energetic national care insumeaza o viitoare putere instalata de 31000 de Mw . Romania poate deveni in 2020 un exportator important de energie electrica in zona .
Se genereaza energie fara a se polua mediul . Se poate renunta astfel la construirea unor termocentrale pe carbune si pacura , destul de poluante . Se reduce astfel dependenta energetica a tarii de importurile de titei .
Pot fi alimentate cu energie ieftina localitatile izolate din Delta Dunarii .

In judetul Tulcea putem spune ca politica Partidului Democrat Liberal a fost fructuoasa .