vineri, 10 septembrie 2010

http://spanudumitruviorel.wordpress.com/

http://spanudumitruviorel.wordpress.com/


Author : Spanu Dumitru Viorel ,
Romania

Proposal for “ The UNESCO/Bilbao Prize for the Promotion of a Culture of Human Rights “

Propunere pentru acordarea post – mortem al titlului de luptator pentru drepturile omului , generalului Alexandru Nikolski , secretar general al Ministerului Afacerilor Interne ( 1953 – 1961 )


Motivare : Domnul Alexandru Nikolski a fost unul dintre cei mai inversunati luptatori pentru drepturile omului din Romania .

Intre meritele lui deosebite se numara grija parinteasca pe care a avut-o fata de detinutii politici inchisi la Pitesti , care au participat benevol la minunatul Experiment Pitesti .

Dinsul se ducea cu pachete cu alimente , haine si medicamente la detinutii politici ai inchisorii din Pitesti , avea o grija parinteasca fata de acestia , a protestat prin nenumarate memorii adresate conducatorilor Romaniei , Crucii Rosii Internationale si Comitetului ONU , impotriva detinerii ilegale a acestor oameni in acea inchisoare din Pitesti .

Prin toata activitatea sa desfasurata intre 1945 si 1961 a militat neobosit , ca Inspector general si , ulterior , Secretar General al Ministerului Afacerilor Interne , pentru respectarea drepturilor omului in Romania , luind intotdeauna pozitie chiar si impotriva celei mai mici incalcari a demnitatii si libertatilor oamenilor in tara noastra .


De aceea propun nominalizarea post – mortem la acordarea “ Premiului UNESCO / Bilbao Pentru Promovarea Culturii Drepturilor Omului 2010 “ a distinsului domn Alexandru Nikolski .


Cei care vor sa sustin candidatura lui Alexandru Nikolski la acordarea
“ The UNESCO/Bilbao Prize for the Promotion of a Culture of Human Rights “ ,

pot sa trimita mesaje pe adresa de email
spanuviorel@yahoo.com

iar aceste mesaje vor fi trecute la sustinerea motivarii propunerii ca distinsul domn Alexandru Nikolski sa obtina acest premiu .


Acest text nu este un pamflet ! Teribilele si groaznicele torturi la care au fost supusi detinutii politici din Romania nu-mi dau voie sa zimbesc nici macar in gind !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu